Datenschutzerklärung

  • Adatvédelmi nyilatkozat pályázók számára

    Tisztelt Pályázó!

    Üdvözöljük a Diehl Csoport pályázatmenedzsmentjében. Örülünk, hogy érdeklődik vállalkozásunk iránt, a következőkben tájékoztatni szeretnénk Önt személyes adatainak (továbbiakban: „adatok”) feldolgozásával kapcsolatban.


    1. Ki a felelős pályázata kezeléséért?
    A Diehl cégnél a pályázatmenedzsmentért közösen felelünk. Ez azt jelenti, hogy adatai feldolgozásáért az a csoporthoz tartozó társaság felelős, amelynél benyújtotta a pályázatát. Amennyiben nem konkrét társaságnál pályázott, akkor az a társaság felelős, amelyhez a csoporton belül hozzárendeltük a pályázatát.


    2. Milyen adatokat dolgozunk fel?
    Ahhoz, hogy fel tudjuk dolgozni pályázatát, a következő adatokat dolgozzuk fel:
    • kereszt- és vezetéknevét,
    • levelezési címét,
    • e-mail címét,
    • önéletrajzát,
    • a nyelvet, amelyen Önnel kommunikálhatunk és
    • szükség esetén további olyan adatot, amelyet megadott nekünk.

    3. Mit teszünk adataival?
    Adatait kizárólag a pályázati eljárás lebonyolításához használjuk fel. Ide tartozhat adatainak összehasonlítása a szankciós listákkal.


    4. Miért dolgozhatjuk fel adatait?
    Az Ön adatai kezelésének jogalapja az EU általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) 88. cikke, összefüggésben a Munka Törvénykönyve 10. §-ának (1) bekezdése rendelkezésével. Az adatkezelés a munkaviszony létesítéséről szóló döntéshez szükséges.


    5. Mennyi ideig tároljuk adatait?
    Adatait azonnal töröljük, vagy névtelenné tesszük, ha azok a fent említett célok megvalósításához már nem szükségesek. Ez az Ön esetében rendszerint a lemondás beérkezésétől számított hat hónap.

    Amennyiben hozzájárul a pályázók csoportjába való felvételhez, adatait legkésőbb a lemondás beérkezésétől számított két év elteltével töröljük vagy névtelenné tesszük.

    A hosszabb tárolás jogalapja az Ön általános adatvédelmi rendelet 6. cikk 1. bek. 1. mondat a) pontja szerinti tájékoztatáson alapuló beleegyezése. A beleegyezést bármikor visszavonhatja a következő címre küldött e-mailben: perspektiven@diehl.com. A pályázati eljárásban természetesen nem éri hátrányos megkülönböztetés, ha nem adja meg vagy visszavonja beleegyezését.


    6. Ki kapja meg adatait?
    Gondoskodunk arról, hogy csak azok a részlegek és személyek kapják meg adatait, akiknek ezekre a munkaszerződésből eredő kötelezettségeikhez szükségük van. Ezek konkrétan azok a területek, akik részt vesznek a személyzeti kiválasztási eljárásban, jellemzően a mindenkor felelős személyzeti- és szakterület és a mindenkor illetékes üzemi tanács.

    Amennyiben hozzájárult adatainak a Diehl Csoporton belüli továbbadásához, akkor a csoporthoz tartozó társaságok személyzete is jogosult hozzáférni adataihoz. Ez vonatkozik az Európai Gazdasági Térségen kívüli országokban székhellyel rendelkező csoportvállalatokra is, amennyiben Ön ehhez hozzájárult.

    A Diehl-csoporton belüli adattovábbítás jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés 1. mondatának 1. a) pontja szerinti, tájékoztatáson alapuló beleegyezése.

    Az adatoknak az Európai Gazdasági Térségen kívüli országokban székhellyel rendelkező csoporttagvállalatok részére történő továbbításának jogalapja az Ön külön tájékoztatáson alapuló hozzájárulása a 6. cikk 1. bek 1. mondat a) pontja szerint. Megfelelő garanciákat nyújtottunk az Ön adatainak védelmére. Ez különösen a kötelező érvényű, csoporton belüli adatvédelmi szabályokat foglalja magában.

    A beleegyezést bármikor visszavonhatja a következő címre küldött e-mailben: perspektiven@diehl.com. A pályázati eljárásban természetesen nem éri hátrányos megkülönböztetés, ha nem adja meg vagy visszavonja beleegyezését.

    Ha az informatikai szolgáltató támogatja tematikus főosztályainkat feladataik teljesítésében, bizonyos körülmények között Ön is hozzáférést kaphat adataihoz. Gondosan választjuk ki ezeket a szolgáltatókat és szerződésben kötelezzük őket az adatvédelmi jogi előírások betartására.


    7. Továbbítjuk adatait harmadik országba?
    Személyes adatokat csak az Ön tájékozott beleegyezésével továbbítunk a 6. szakasznak megfelelően.


    8. Ki dönt a pályázatáról?
    A Diehl cégnél mindig emberek hozzák a döntéseket. Egy állás betöltésére vonatkozóan semmi esetben sem hozunk kizárólag automatikus döntést.


    9. Milyen jogokkal rendelkezik?
    A jogaival kapcsolatos tájékoztatást itt találja.


    10. Kihez tud fordulni?
    Adatvédelemmel kapcsolatos kérdéseit a következő címre küldje: datenschutz@diehl.com.


    11. Adatkezelési megállapodás
    Csak akkor tudjuk elkezdeni a pályásztatási folyamatot, hogy eldöntsük, szeretnénk-e munkaviszont létesíteni Önnel, vagy sem, ha bizonyos személyes adatokat az önéletrajzában feltüntet. Ennek során természetesen betartjuk az adatkezelés és adatvédelem elvét. Önnek csak azokat az adatokat kell megadnia nekünk, amelyeket a pályázati anyaga ellenőrzésére használunk, vagy amelyek gyűjtésére jogszabályi kötelezettségünk van. Ezen adatok nélkül sajnos nem tudjuk elbírálni az Ön pályázati anyagát.

    Természetesen lehetősége van arra, hogy önkéntesen további adatokat adjon meg nekünk.